yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangına dayanıklı oda bapları 1 zaman ile 2 zaman beyninde bir direnç gösterir ve yangının dâhilen sarrafiyelamışsa dışarıya, haricen mebdelamışsa yürekeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve gönül-esrar kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini esenlar.

Yangın bapları yangın çabucak, binalarda taksimmler arası yangın intikalini sınırlı bir gün aralığında engellerken aynı anda insanların intikaline imkân sağlayıcı kapılardır.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak dayalı kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz düzenınmaktadır. Buna göre yangın merdiveninin çizimini fail layihamcıdan çdüzenışan her bir personele denli tüm herkesin yangın merdiveni standartları uyarınca hareket etmesi ve mukteza çallıkışmaların da buna için binalması gerekmektedir.

Yangın simultane kapıların katkısızlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Kapısı Menteşesi kalitesi ve öteki Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla dürüst orantılıdır. İçerideki kötü ve ısının hariçya yansımaması muhtevain bapnın çabucak kapanması çok önemlidir. 

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına için mukannen yapı denetleme şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedi çıkış baplarının) makul durumlara nazaran TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi sayesinde bu kapılar haricen açılamaz. Bu tavır çalma vakalarının önlenmesini katkısızlar.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen strüktürlabilmekle beraberinde daha çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun esas nedeni arz kaybına içyüz vermemesi ve henüz azca maliyetle medarımaişetin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde bilahare ilave edildikten sonra yapılabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel dizayn evet da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli gaz lambası ve çeşitli kimyevi ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine yangın kapısı sahiptir.

Hamiş: Haberde adı güzeşte firma adları ve yangın bapsı fiyatları, referans olarak yazılmamıştır. Oluşacak maddi ve içsel sorunlardan Tempo Online sorumlu tutulamaz.

Etiket ve sertifikalar: Yangın kapısı seçerken, kapının münasip standartlara ve yönetmeliklere tatminkâr olup olmadığını belirlemek karınin etiket ve sertifikalar arama edilmelidir.

Binanın yürekinden horya esaslı nazil betonarme merdivenler haricinde, bina haricine yapılan ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri de çok sık alınlaşılan yangın merdivenleridir.

Tamlanan bu devran dilimleri bir bapnın yangına ne denli müddet dayanacağını anlatım etmektedir. Lakin bu konuda titiz yetişmek gerekir. Çünkü 90 zaman yangına dayanıklı olması gereken bir kapının 30 zaman üstelik dayanmadığı henüz önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Eğer bir yangın bapsı bâtınin bedel aralıkştırması mimarilıyor ise bu durumda en güzel alternatif ihtiyaç olan kapının bütün özelliklerini bir üretici veya satıcı ile benimsemek ve buna için en yakın pahaı bağışlamak olacaktır.

Sertifikasız yangın kapıları da iyi maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Bozuk yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları ciğerin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar ekonomik bir dalgalı sunar.

Report this wiki page